Des de principis del curs acadèmic, la Fundació Pius Bosch segueix organitzant presentacions de llibres vinculats directament als fets polítics que viu Catalunya darrerament, i ho fa en col·laboració amb el Centre Moral i Cultural del Poblenou, l’ANC Sant Martí, Omnium Cultural (Sant Martí) i diverses editorials. El 27 d’octubre de 2018, Ramón Cotarelo va presentar el seu llibre ‘España quedó atrás’. Aquest és l’últim llibre, per ara, del politòleg Ramon Cotarelo, que no fa massa temps ja ens va visitar en una altra presentació compartida amb els autors de dos altres llibres. En aquesta ocasió, la presentació la va fer el periodista i escriptor Ricardo Romero de Tejada que va posar en safata a l’autor que es “deixés anar”, com fa sempre que en té ocasió, amb el seu verb fluït i desacomplexat i que connecta sempre amb els assistents que comparteixen d’antuvi les seves opinions.