El periodista Frederic Porta parla sobre la memòria històrica del Futbol Club Barcelona

Categoria Actuacions dutes a terme

La Fundació Pius Bosch i l’Associació Llengua Nacional, amb la col·laboració del Centre Moral i Cultural del Poblenou, han organitzat una conferència del periodista poblenoví Frederic Porta que amb el títol de Memòria històrica del Barça s’ha fet al Centre aquesta tarda.  Aquest periodista tarragoní, que ara dedica una part del seu temps a la narrativa esportiva i, per tant, a la publicació de llibres, a l’assessoria de comunicació i a la col·laboració en diversos mitjans, té una trajectòria, tant professional com personal, que val la pena ser recollida, encara que sigui breument. “Sóc periodista i he fet de corresponsal, i de periodista polític i cultural. Però el poder de la televisió em va “encasellar” en el periodisme esportiu. En aquests moments també sóc assessor de comunicacions i escriptor.”, va dir. Va definir el Barça com “un bell monstre de mil caps. A mi m’interessa molt la gent, l’entramat social, les vivències. I cada soci del Barça és un món i això l’enriqueix. Jo, que he fet una mica de rodamón, et puc dir que no hi ha cap equip al món igual com aquest. La identitat del Barça és la identitat del poble català i sort n’hem tingut d’això. En el període de la postguerra,durant els anys 40, l’arribada d’en Kubala va donar vida i llum als catalans, podíem tornar a creure en alguna cosa nostra, en la nostra identitat. Ara me’n recordo d’una anècdota. En aquells anys algú va rebre l’encàrrec de fer una senyera i entrar-la al camp de manera clandestina i el que és remarcable d’això és que en aquells moments, com que no hi havia roba de senyera, es va haver d’anar fent trosset a trosset… Va ser impressionant! També recordo que explicaven que el Camp Nou va ser un dels primers llocs on es va parlar en català de manera pública: en un partit algú va dir pels altaveus: “Atenció, atenció, s’ha perdut el nen…. es prega als pares que el passin…” i era en català i el públic de sobte va sentir de nou la seva llengua. Des d’aquell dia i per sempre més el Camp Nou s’ha convertit en un clam. Si no recordo malament llavors el president del Club era el Sr. Agustí Montal fill. Etiquetes CatalunyaLlengua NacionalBarça

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *